Potrebuje vaša občina pomoč pri iskanju finančnih virov za izvedbo energetsko podnebnih projektov

Vabljeni, da se nam pridružite na brezplačnem spletnem webinarju, ki bo potekal v torek, 11. januarja 2022, od 10.00 do 11.50.

PROSPECT+ je projekt krepitve znanja in zmogljivosti ter povečanja aktivnosti mest in regij za izvajanje ukrepov za prehod v podnebno nevtralnost. V okviru projekta PROSPECT+ bodo udeleženci v projektu občinam in mestom po vsej Evropi nudili pomoč pri iskanju finančnih sredstev za izvajanje njihovih akcijsko podnebnih in energetskih načrtov.

Na webinarju bomo skupaj s predstavniki organizacij Adelphi, CINEA, Energy Cities in Eurocities razpravljali:

  • kako najti finančna sredstva za projekte na področju trajnostne rabe energije in mobilnosti, ko so subvencionirana sredstva omejena;  
  • predstavili vam bomo napredne finančne instrumente in sheme ter
  • predstavili že izvedene projekte in dobre prakse.  

V okviru razprave boste lahko povprašali za možne oblike financiranja za vaš konkreten projekt.

Na spletnem webinarju boste udeleženci izvedeli tudi več o možnosti sodelovanja v projektu PROSPECT+. Projekt namreč nudi individualna svetovanja in izobraževanja za lokalne skupnosti. Razpis za prijavo na to obliko sodelovanja bo odprt od 10. januarja 2022 dalje in takrat se boste lahko za takšno obliko sodelovanja tudi registrirali na spletni strani projekta.

Spletni webinar je namenjen predstavnikom občin in mest, predstavnikom regionalnih in lokalnih energetskih agencij ter vsem ostalim, ki jih zanima področje financiranja podnebnih ukrepov ter naložb v trajnostno energijo in mobilnost z nizkimi emisijami.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Datum: 11. januar 2022, 10:00 - 11:50
Platforma: MS Teams  
Registracija: https://www.eventbrite.co.uk/e/225860453697
Program (ang.): PDF program
Več informacij: www.h2020prospect.eu