ENERGETSKI KOVČEK - Pripomočki za večjo energetsko učinkovitost doma

Predstavljamo vam poseben »ENERGETSKI KOVČEK«, v katerem so orodja in naprave za diagnosticiranje energetskih izgub v stavbah, kot so termovizijska kamera, merilnik svetilnosti in moči, sobni termometer, termometer za hladilnik in zmrzovalnik, termometer za tekočine, štoparica in navodila za uporabo.

Zaradi zgodovine in pomanjkanja človeških virov zlasti manjše občine nimajo razvitih instrumentov za redno vključevanje občanov v načrtovanje in izvajanje ukrepov na področju znižanja ogljičnega odtisa. Brez končnih uporabnikov - občanov ni mogoče doseči podnebne nevtralnosti. Brez sodelovanja in podpore prebivalcev ne bo  mogoče zmanjšati celotnega potenciala emisij CO2.

V okviru evropskega projekta INTENSIFY v programu Interreg Europe je ENERGAP razvila poseben »ENERGETSKI KOVČEK«, v katerem so orodja in naprave za diagnosticiranje energetskih izgub v stavbah, kot so termovizijska kamera, merilnik svetilnosti in moči, sobni termometer, termometer za hladilnik in zmrzovalnik, termometer za tekočine, štoparica in navodila za uporabo.

Občani si »ENERGETSKI KOVČEK« lahko izposodijo in preverijo stanje v svojem domu. Rezultate jim lahko pri tem pomaga interpretirati tudi ENERGAP in jim hkrati predlaga ukrepe za zmanjšanje rabe energije in posledično znižanje emisij CO2.

 

ENERGETSKI KOVČEK - Pripomočki za večjo energetsko učinkovitost doma_NAVODILA

 

KONTAKTNI PODATKI:

Energetsko podnebna agencija za Podravje

Smetanova ulica 31, 2000 Maribor

Telefon: 02 234 23 60

E-pošta: info@energap.si

Spletna stran: www.energap.si