Domov » Projekti » Zaključeni projekti » mOIDom

mOIDom

     

Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije.


mOIDom
Mobilna okoljska izkaznica doma je projekt, ki ga je sofinanciralo Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije, Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013. 

V projektu sodelujejo štirje partnerji iz Slovenije: CO BIK – Center odličnosti za instrumentacijo, biosenzoriko in procesno kontrolo, FNM UM – Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Univerze v Mariboru, ENERGAP – Energetska agencija za Podravje in ZOTKS – Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Glavni namen projekta je, da lahko z eStoritvijo mOIDom odkrijemo, zakaj je naš sosed bolj okoljsko učinkovit od nas, in dobimo nasvete, kako našo okoljsko konkurenčnost dvigniti in s tem prihraniti pri stroških. Skozi projekt so partnerji razvili tudi aplikacijo mOIDom. S pomočjo katere lahko enostavno spremljate svojo porabo in z upoštevanjem varčevalnih nasvetov, ki jih aplikacija ponuja, zmanjšate stroške svojega gospodinjstva.

So vaši mesečni računi previsoki? Želite porabiti manj, pa ne veste kako? Če ste na vsaj eno vprašanje odgovorili z da, potem je aplikacija mOIDom prava izbira za vas.

mOIDom je spletna in mobilna aplikacija informativno-svetovalnega značaja, ki vam omogoča spremljanje porabe in stroškov gospodinjstva. Preko uporabnih nasvetov in praktičnih nalog boste spoznali, kje vaše gospodinjstvo izgublja denar in kaj spremeniti, da optimizirate porabo ter s tem privarčujete. Cilj aplikacije je tudi spodbujanje k varčevanju z energijo in tako zmanjševanje obremenjevanja okolja z emisijami in zviševanje energetske učinkovitosti zgradb.

Prenesite mobilno aplikacijo na svoj telefon ali tablico.

Uporabite aplikacijo, ukrepajte in privarčujte!