Domov » Otroci in energija » Vrtec Pobrežje, enota Grinič v akciji ˝1 tona CO2˝

Vrtec Pobrežje, enota Grinič v akciji ˝1 tona CO2˝

Akcija Energap je bila namenjena informiranju in osveščanju ljudi o količini emisij ogljikovega dioksida, ki ga z rabo energije nezavedno v okolje sprošča vsak izmed nas.

Glavni namen akcije “1 tona CO2″ je bil ljudem vizualizirati količino ene tone ogljikovega dioksida in jih hkrati opozoriti na dejstva, da lahko, s premišljenimi odločitvami na področju ravnanja z energijo vsak posameznik občutno zmanjša količino emisij, ki jih ustvari doma, na delovnem mestu ali na poti.

V sklopu akcije ˝1 tona CO2˝v okviru katere smo na Trg Leona Štuklja postavili kocko dimenzij 8x8x8m, ki ponazarja dejanski volumen 1 tone CO2 smo k sodelovanju vabili tudi šole in vrtce. 5 oddelkov vrtca Pobrežje, enota Grinič se je vabilu z veseljem odzvalo in se aktivno vključilo v program. Otroci v vrtcu so pod mentorstvom vzgojiteljice ga. Jelke Žnuderl likovno ustvarjali na temo okoljevarstva. Izdelki, ki so nastali v okviru akcije so bili razstavljeni v predprostoru vrtca.

Enota Grinič vrtca Pobrežje že vrsto let deluje na področju ekologije. Otroci so bili navdušeni nad to akcijo saj so se skozi umetniško ustvarjanje bolj približali samemu pomenu čistega okolja, v sklopu projekta pa so otroci naredili tudi izdelke s katerimi so predstavili svoje ideje o izboljšnju okoljevarstva.Bistvo projekta je, da se zavedamo, da lahko vsak izmed nas s prepostimi ukrepi pripomore k temu, da se energije rabi manj in bolj učinkovito. Eden izmed izdelkov, ki so jih narediji so bile kocke, ki so jih opremili s fotografijami delavnic, ki so jih imeli in likovnimi izdelki. Kako so kocke izgledale je razvidno iz slik v fotogaleriji.

Tukaj pa si lahko ogledate prispevek iz vrtca, ki ga je objavila lokalna televizija BK TV.