Domov » Transport » S kolesom po mestu z »VILLO«

S kolesom po mestu z »VILLO«

ZANIMIV PRIMER NAJEMA KOLES V BRUSLJU

S kolesom po mestu z »VILLO« – zemljevidom postaj s kolesi?

Villo je zemljevid postaj s kolesi v Bruslju. Za njegovo uporabo je potreben le mobilni telefon. Z mobilnim telefonom so dosegljive informacije o naslovu postaje s kolesi in koliko koles je na želeni lokaciji še prostih v trenutku, ko po njih povprašujete.

Če mobilnega telefona nimate na razpolago, poiščete najbližjo postajo s kolesi in tam na monitorju - zemljevidu (ki stoji na postaji) poiščete naslove postaj in informacije o prostih kolesih. Na zemljevidu je točno označeno mesto, kje se nahajate v trenutku poizvedovanja in kje so ostale postaje s kolesi v mestu. Prav tako so označene tudi razdalje med postajami.

Spletna aplikacija Villo je uporabniku prijazna in enostavna za uporabo: v iskalnik vpišete samo ime ali naslov postaje s kolesi ter ime mesta. Aplikacija nato poda informacijo, koliko koles je tisti trenutek še na voljo. Kolesa si lahko tudi rezervirate. S spletno aplikacijo Villo lahko dobite tudi informacijo o dolžini trajanja potovanja s kolesom, izbirate pa lahko med tremi različnimi jeziki: angleškim, nemškim in francoskim jezikom. Sicer pa je najenostavneje priti do informacij, če uporabljate iPhone.

Kako sistem najema koles deluje?

Kolo prevzamete na eni od postaj s kolesi in ga na drugi vrnete. To vam omogoča sistem Villo, ki deluje 24 ur na dan, 7 dni v tednu – neprekinjeno. Za najem kolesa potrebujete dnevno, tedensko ali letno karto, ki jo vstavite v terminal, postavljen na vsaki postaji s kolesi (slika desno). Vtipkati morate svojo PIN kodo in nato izberete kolo, ki ga boste najeli. Pri izbranem kolesu nato pritisnete gumb, da se varnostna zapora na kolesu odstrani oz. odklene. Ob vrnitvi kolesa na postajo, morate le-tega pravilno pritrditi nazaj na mesto za kolo in počakati, da se kolo pravilno priklene. Postaje s kolesi so locirane na vsakih 450 m. Vsa kolesa so primerna tako za ženske kot za moške, stare nad 14 let. Kolo morate vrniti najpozneje v 24 urah.
 

                Using-the-bikes1_visuel_rubrique_theme.png                  


                              

Več slik si lahko ogledate tukaj >>

Celotni postopek in še več informacij je na voljo na spletni strani  http://en.villo.be/