Zaključna konferenca »VZPOSTAVLJANJE IN OBRATOVANJE MIKROOMREŽIJ«, 15.5.2019 v Mariboru


Danes, v sredo, 15. maja 2019 je Energetska agencija za Podravje v sodelovanju z Univerzo v Mariboru, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v okviru 28. Mednarodnega posvetovanja - Komunalna energetika in EU projekta PEGASUS, Interreg Mediteran, organizirala in izvedla konferenco na temo »VZPOSTAVLJANJE IN OBRATOVANJE MIKROOMREŽIJ«.

Samooskrba z električno energijo in lokalna omrežja postajajo vedno pomembnejši dejavnik pri načrtovanju rabe električne energije. Pri vzpostavitvi lokalnih oziroma tako imenovanih mikroomrežij je potrebno upoštevati številne dejavnike: administrativne, tehnične in finančne, tako na strani proizvodnje kot pri uporabnikih.

Na konferenci so bile predstavljene zanimivosti in izkušnje na področju razvoja mikroomrežij. Direktorica Energetske agencije za Podravje, dr. Vlasta Krmelj je moderirala in vodila konferenco. Na konferenci se je predstavilo mikroomrežje in kako naj bi se uporabniki temu prilagajali. Predstavljena sta bila dva pilotna primera mikroomrežja: eden na področju Slovenije - Športni park Ruše in drugi na področju Malte – otok Gozo. Govorili smo tudi o monitoringu energije, kot sestavnemu delu zagotavljanja energetske učinkovitosti in o izkušnjah glede uvedbe energetskega informacijskega sistema za pametno in učinkovito upravljanje z energijo v stavbe. 

Več informacij je najdete v sporočilu za javnost

Informacije o dogodku najdete tukaj.

« nazaj