Nova oblika souporabe avtomobilov - CAR SHARING tudi v Mariboru


Za boljšo prihodnost vseh občanov in čistejši zrak ter predvsem manj parkirišč in gneče na cesti, je v mesecu juliju 2017, Avant Car skupaj z Zavarovalnico Sava in Mestno občino Maribor predstavil svoj novi projekt – Avant2Go. Gre za projekt, kjer si lahko avtomobil izposodimo zgolj takrat, ko ga potrebujemo, izposoja pa je samopostrežna na že vnaprej določenih lokacijah.

Avant2Go je začel z desetimi vozili, ki so dostopna na petih lokacijah: Rakušev trg, Partizanska cesta, Slomškov trg, Lent ter Strossmayerjeva ulica. Kasneje imajo načrt, da bi ponudbo avtomobilov razširili, kot bi radi razširili tudi lokacije, kjer bodo avtomobili na voljo.

Za uporabo souporabe vozil potrebna samo registracija in aplikacija
Uporabnik lahko postanete s preprosto prijavo na spletni strani Avant2Go, prenesete aplikacijo ter opravite kratko izobraževanje, kjer se naučite vseh koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri uporabi. Aplikacija vam nato služi kot sredstvo za rezervacijo vozila, kot ključ za odklepanje in zaklepanje ter plačilno sredstvo. Cena najema vozila avtomobila se razlikuje po številu prevoženih kilometrov, tipu izbranega vozila ter času trajanja najema. Posebnost, ki jo izpostavljajo pri Avant2Go souporabi vozil je tudi cenovna fleksibilnost oziroma nočni najem, ki med 18. uro zvečer in 8. uro zjutraj upošteva znatno nižjo tarifo časa trajanja najema. S tem bi radi spodbudili nekoliko daljši najem avtomobilov.Več si lahko preberete na spletni strani https://maribor24.si

« nazaj