DAN ENERGETSKEGA SVETOVANJA V MARIBORU - 12.6.2017

Mestna občina Maribor vas v sodelovanju z Energetsko agencijo za Podravje, v okviru Evropskega tedna trajnostne rabe energije, vabi na energetska predavanja in svetovanja v torek, 13. junija 2017, v Razstavišče Urban, Grajska ulica 7, Maribor.

Predavanja in energetska svetovanja bodo potekala med 9. in 18. uro. Izvedla jih bo Energetska agencija za Podravje. Vsebina energetskih predavanj se bo nanašala na učinkovito LED razsvetljavo, na postavitev malih sončnih elektrarn, na način obračunavanja električne energije ter možnostih koriščenja subvencije za njihovo postavitev. Občanom bo predstavljena uporaba termovizijske kamere. Na voljo pa jim bosta tudi energetska svetovalca.

Podrobnosti  si preberite tukaj


Učinkovita LED razsvetljava
Uporaba LED svetil zagotavlja minimalno porabo električne energije in preko 80.000 ur neprekinjenega delovanja, kar je bistveno več kot to omogočajo navadna svetila. Na trgu se pojavlja veliko vrst LED svetil, zato želimo uporabnikom predstaviti ustrezen način izbire primernega in kvalitetnega LED svetila.

Male sončne elektrarne
Samooskrba z električno energijo (Net – metering) pomeni, da si del ali vso električno energijo, ki jo potrebujemo za gospodinjstvo, proizvedemo sami. Proizvedemo jo s sončno elektrarno, ki je nameščena na strehi objekta.

Če sončne energije ni dovolj, da bi pokrila vse porabnike, nam dodatno energijo zagotavljajo baterije, dodatni generatorji ali električno omrežje. Sistem je modularen in se lahko sestavi glede na potrebe uporabnika. Za delovanje zadostujejo že sončne celice in razsmernik brez dodatnih baterij. V primeru, da se kasneje pokaže potreba po dodatnih elementih, jih lahko enostavno dogradimo in povežemo v sistem. Za vgradnjo malih sončnih elektrarn je Eko sklad razpisal tudi subvencije.
« nazaj